הדרכה מצלמת קרא-קל

שאלות נפוצות:

  • כיצד מתקינים את התכנה?
  • כיצד מתקינים עם האנטי וירוס לא מאפשר התקנה?
  • כיצד עושים עדכון לתכנה?
  • איך משתמשים בתכנה?
  • איך מצלמים תמונה?
  • איך מרעננים \ מחליפי את התמונה הנוכחית בתמונה אחרת?
  • איך מסובבים את התמונה?
  • איך חתוכים את התמונות?

1 התקנת התוכנה

1.1 הורדת התוכנה

תוכנת קלאסזום למחשב הינה תוכנה חינמית. את התוכנה ניתן להוריד מאתר האינטרנט בכתובת 

1.2 התקנת הגרסה שהורדתם

אחרי שלחצתם על הקישור להורדת התוכנה המחשב יתחיל בהורדת התוכנה, כעבור זמן מה, תקבלו אינדיקציה שהורדת התוכנה הסתיימה. כעת עליכם להפעיל את הקובץ שירד למחשב שלכם.

1.3 חסימה על ידי תוכנות אנטי וירוס

תוכנות אנטי וירוס עשויות להתריע מפני שהקובץ שאתם מפעילים אינו מוכר. אל דאגה, הקובץ בטוח לשימוש. בכדי להתגבר על ההגנה של תוכנת האנטי וירוס עליכם לאשר את ההתקנה. בכל תוכנה החוסמת קבצים יש דרך לאפשר את השימוש בקובץ. אין ביכולתנו לסכור את כל תוכנות האנטי וירוס, נתייחס לאנטי ווירוס המובנה בחלונות.

בחלון שניפתח לחצו על "פרטים נוספים" ושם תוכלו לאשר הפעלת התוכנה.

1.4 עדכון התוכנה

כל אשר עליכם לעשות בכדי לעדכן את התוכנה הוא להפעיל אותה, במידה וקיים עדכון אתם תתבקשו לבצע עדכון אוטומטי.

2 היכרות עם מבנה התוכנה

נתאר בקצרה את מבנה התוכנה:

בשורה העליונה ביותר נמצא את כותרת התוכנה, ClassZoom Philosoft.

2.1 שורת התפריט והלשוניות

בשורה השנייה נוכל למצוא את התפריט הראשי – מצד ימין, ואת לשוניות התכנה מצד שמאל.
ראשית נציג את לשוניות התכנה:
הלשונית הראשונה משמאל – "וידאו" הינה הלשונית שבה נוכל לראות את השידור החי מהמצלמה, שידור זה נותן את האפשרות לזהות להיכן מכוונת המצלמה וכן, עיבודים בסיסים על הוידאו. חשוב להוסיף כי איכות התמונה בלשונית זו קטנה ומופחתת מכיוון שזהו שידור וידאו חי.
בלשונית זאת, לרבות תצוגת הוידאו, ניתן לצלם תמונות נוספות, וכן לבצע עיבודי תמונה כגון סיבוב התמונה, חיתוכה, שינוי הבהירות והניגודיות וכן אפקטים מתקדמים.

הלשונית הבאה, השנייה משמאל הינה לשונית "סיכום שיעור", בלשונית זאת נראה את כל התמונות שצלמנו לאורך השיעור, (התמונות מוקטנות ומיועדות לצורך מבט כללי על מהלך השיעור). מתחת לכל תמונה נוכל לראות את מספרה בשיעור ואת האפשרות למחוק תמונה זאת.
בנוסף בלשונית זאת מוצג מידע כללי על השיעור שניתן לעריכה, בין כך מוצג שם השיעור שניתן לבחירה – (לדוג' – אנגלית\חשבון\מדעים..), תאריך השיעור – מתעדכן אוטומטי ליום הנוכחי אך ניתן לשינוי, הערות לשיעור- בתיבת טקסט שלצד סעיף זה ניתן לכתוב סיכום כללי לשיעור, סיכום זה ניתן לייצא לאחר מכן לצד כלל סיכום שיעור.
לשונית זאת מציגה לנו מבט על על השיעור ומתוך כך הבנה כיצד יראה הקובץ שנרצה לייצא מתוך התכנה. ניתן לייצא את סיכום השיעור לקובץ Word\OneNote\Pdf כך שלאחר הייצוא הקובץ יכלול מספר עמודים, בכל עמוד תמונה נפרדת שצולמה לצד ההערות עליה, וכן עמוד ראשי שכולל את פרטי השיעור והסיכום שנוצר במהלך השיעור.  הייצוא מתבצע בתפריט הראשי (קישור לייצוא מידע).

הלשוניות הנוספות שקיימות בתכנה הינן לשוניות תמונה, כל לשונית מכילה תמונה אחת אשר צולמה ואת מספרה. המבנה של לשוניות אלה נשאר זהה, וכולל את הצגת התמונה באופן נגיש, עם אפשרויות הגדלה, סיבוב, חיתוך, שינוי צבעים, עיבודי תמונה מתקדמים, וכן האפשרות להוסיף הערות לתמונה זאת – חלון הטקסט של הכנסת הערה מופיע על גבי התמונה ונשמר כחלק מפרטי התמונה. (בעת ייצוא "סיכום השיעור" הערות אלה יוכנסו בעמוד התמונה. )

בצד ימין לשורה העליונה מופיע התפריט הראשי (אייקון של שלושה קווים רוחביים), תפריט זה כולל אפשרויות רבות:
יצירת שיעור חדש, פתיחת שיעור קיים, שמירה וייצוא, הגדרות, עיבודי תמונה מתקדמים, מצבי עיבוד תמונה אוטומטיים,וכן אפשרות עזרה.

טיפ: בתוך תפריט העזרה, תחת האפשרות מקשי קישור, תוכלו לקבל את רשימת כל מקשי הקשירו לתוכנה.

2.2 תצוגת הוידאו והתמונות

מתחת לשורת התפריט והלשוניות מופיעות התמונות (תלוי לשונית: וידאו \ מספר תמונות כסיכום שיעור \ תמונה בודדת שצולמה).

2.3 שורת התפריט הצף

בחלק התחתון של התכנה קיים תפריט "צף" זהו תפריט שעולה ויורד מתחתית חלון התכנה, וזאת כדי למנוע מהתפריט 'לגנוב' מקום במסך. בתפריט זה ניתן לצלם תמונה חדשה, לרענן תמונה נוכחית, וכן סיבוב, חיתוך, עריכת ניגודיות ובהירות. בזמן שאנו בלשונית הוידאו תפריט זה קבוע, ולאחר מעבר לאחת מהלשוניות הנוספות התפריט 'שוקע' לתחתית המסך ומעבר העכבר בתחתית המסך יציג תפריט זה בשנית.

3 שפת הממשק

ניתן לשנות את שפת הממשק לאחת מהשפות הבאות: עברית, ערבית ואנגלית.

בכדי לשנות את שפת הממשק: בתפריט בחרו בהגדרות ולאחר מכן בחרו באפשרות שפה, מתוך האפשרויות בחרו בשפה הרצויה.

שימו לב: אחרי שינוי השפה יש להפעיל את התוכנה מחדש בכדי שהשינוי יכנס לתוקף.

4 עיבודי תמונה ידניים

התוכנה מאפשרת עיבודי תמונה מתקדמים לצרכיו של המשתמש. כל העיבודים ניתנים לעריכה תחת תפריט כללי – עיבודי תמונה.

תסריטים לדוגמא – מומלץ לקרוא לאחר הבנה של האלמנטים הניתנים לעריכה:
במידה ונמצא בחדר חשוך – אז באופן בסיסי נצטרך להבהיר את התמונה על ידי שינוי הבהירות אך לאחר מכן נצטרך הצבעים בתמונה כולה אולי יצאו בהירים מידי ולכן נצטרך להעלות את הניגודיות וכן את החדות . וזאת כדי לייצר מסגרת ברורה יותר בין אובייקטים וכן לחזק את גווני התמונה השונים שנפגעו בהגדלת הבהירות.

להלן נפרט אודות אפשרויות עיבודי התמונה:

4.1 בהירות:

בהירות הינה הבהרה של התמונה – גוונים בהירים או כהים יותר בתמונה.  
ניתן לשנות את בהירות התמונה ע"י כפתור הבהירות שנמצא בתפריט ה"צף" התחתון, וכן דרך תפריט כללי – עיבודי תמונה- בהירות.
לאחר לחיצה על כפתור זה – יפתח סליידר על גבי התמונה אשר הזזה של הסליידר ימינה ושמאלה משנה את מאפיין הבהירות בתמונה.
(שינוי מאפיין זה וכן כלל עיבודי התמונה נשמרים ותמונות נוספות שיצולמו לאחר מכן יחילו את הגדרת פילטר זה עליהן. כמו כן ניתן לשמור בכל רגע נתון את כלל העיבודים שנעשו לכדי "מצב קבוע" שמור בתכנה אשר ניתן יהיה להחיל בכל השיעורים והתמונות לעתיד. שימו לב כי מצב שהתאים בכיתה חשוכה לא יתאים בכיתה עם הרבה שמש על הלוח ) .

4.2 ניגודיות:

ניגודיות מגדיל את ההבחנה בין צבעים כהים לבהירים –  הגדלה של הצבעים הכהים לכהים יותר והבהירים לבהירים יותר.

ניתן לשנות את נגודיות התמונה ע"י כפתור ניגודיות שנמצא בתפריט ה"צף" התחתון, וכן דרך תפריט כללי – עיבודי תמונה- ניגודיות.
לאחר לחיצה על כפתור זה – יפתח סליידר על גבי התמונה אשר הזזה של הסליידר ימינה ושמאלה משנה את מאפיין ניגודיות התמונה.
(שינוי מאפיין זה וכן כלל עיבודי התמונה נשמרים ותמונות נוספות שיצולמו לאחר מכן יחילו את הגדרת פילטר זה עליהן. כמו כן ניתן לשמור בכל רגע נתון את כלל העיבודים שנעשו לכדי "מצב קבוע" שמור בתכנה אשר ניתן יהיה להחיל בכל השיעורים והתמונות לעתיד. שימו לב כי מצב שהתאים בכיתה חשוכה לא יתאים בכיתה עם הרבה שמש על הלוח) .

4.3 חיתוך:

נציין את המובן מאליו כי חיתוך בשונה מהגדלה חותך את התמונה ומציג לנו רק את החלק חתוך, וכן לאחר ייצוא תשמר רק התמונה החתוכה. לעומת זאת הגדלה = זום מציג חלק מהתמונה בצורה מוגדלת אך לא חותך את התמונה.

ניתן לחתוך את התמונה ע"י כפתור החיתוך שנמצא בתפריט ה"צף" התחתון.  
לאחר לחיצה על כפתור זה – נעבור למצב "חיתוך" נסמן עם העכבר את החלק שברצוננו לחתוך מהתמונה, (יוצג על גבי התמוגה ריבוע אדום גדול שמציג את החלק שיחתך). לאחר הבחירה החלק שהצגנו נחתך.
לחזרה לתמונה המקורית נלחת על כפתור "מקור" אשר נמצא בדיוק באותו מקום שהיה כפתור החיתוך.

4.4 סיבוב:

ניתן לסובב את התמונה בזווית של 90 מעלות. כל לחיצה על כפתור סיבוב התמונה יבצע הטייה של התמונה ב90 מעלות. (ז"א כי ארבע לחיצות יובילו אותנו חזרה לתמונה המקורית). כפתור הסיבוב נמצא בתפריט ה"צף" התחתון. 

4.5 גָּוֶן HUE

ניתן לשנות את גוון התמונה ע"י כפתור גוון שנמצא בתפריט כללי – עיבודי תמונה- גוון.
לאחר לחיצה על כפתור זה – יפתח סליידר על גבי התמונה אשר הזזה של הסליידר ימינה ושמאלה משנה את מאפיין הגוון בתמונה.
(שינוי מאפיין זה וכן כלל עיבודי התמונה נשמרים ותמונות נוספות שיצולמו לאחר מכן יחילו את הגדרת פילטר זה עליהן. כמו כן ניתן לשמור בכל רגע נתון את כלל העיבודים שנעשו לכדי "מצב קבוע" שמור בתכנה אשר ניתן יהיה להחיל בכל השיעורים והתמונות לעתיד. שימו לב כי מצב שהתאים בכיתה חשוכה לא יתאים בכיתה עם הרבה שמש על הלוח).

4.6 רוויה Saturation

ניתן לשנות את רווית התמונה ע"י כפתור רוויה שנמצא בתפריט כללי – עיבודי תמונה- רוויה.
לאחר לחיצה על כפתור זה – יפתח סליידר על גבי התמונה אשר הזזה של הסליידר ימינה ושמאלה משנה את מאפיין הרוויה בתמונה.
(שינוי מאפיין זה וכן כלל עיבודי התמונה נשמרים ותמונות נוספות שיצולמו לאחר מכן יחילו את הגדרת פילטר זה עליהן. כמו כן ניתן לשמור בכל רגע נתון את כלל העיבודים שנעשו לכדי "מצב קבוע" שמור בתכנה אשר ניתן יהיה להחיל בכל השיעורים והתמונות לעתיד. שימו לב כי מצב שהתאים בכיתה חשוכה לא יתאים בכיתה עם הרבה שמש על הלוח).

4.7 חדות Sharpness

חדות הינו שינוי של המעברים בין הצבעים הבהירים לכהים יותר, כך שנקודות המסגרת בתמונה בין אובייקטים שונים תהיה ברורה יותר.

ניתן לשנות את חדות התמונה ע"י כפתור חדות שנמצא בתפריט כללי – עיבודי תמונה- חדות.
לאחר לחיצה על כפתור זה – יפתח סליידר על גבי התמונה אשר הזזה של הסליידר ימינה ושמאלה משנה את מאפיין החדות בתמונה.
(שינוי מאפיין זה וכן כלל עיבודי התמונה נשמרים ותמונות נוספות שיצולמו לאחר מכן יחילו את הגדרת פילטר זה עליהן. כמו כן ניתן לשמור בכל רגע נתון את כלל העיבודים שנעשו לכדי "מצב קבוע" שמור בתכנה אשר ניתן יהיה להחיל בכל השיעורים והתמונות לעתיד. שימו לב כי מצב שהתאים בכיתה חשוכה לא יתאים בכיתה עם הרבה שמש על הלוח).

4.8 גמא Gamma

גמא – הינו המאפיין שגורם לצבעים הכהים יותר להיות יותר מלאי צבע – גורם לכך שהגיוון בצבעים יהיה יותר בצבעים הכהים ולא הבהירים.
ניתן לשנות את מאפיין גמא לתמונה ע"י כפתור גמא שנמצא בתפריט כללי – עיבודי תמונה- גמא.
לאחר לחיצה על כפתור זה – יפתח סליידר על גבי התמונה אשר הזזה של הסליידר ימינה ושמאלה משנה את מאפיין הגמא בתמונה.
(שינוי מאפיין זה וכן כלל עיבודי התמונה נשמרים ותמונות נוספות שיצולמו לאחר מכן יחילו את הגדרת פילטר זה עליהן. כמו כן ניתן לשמור בכל רגע נתון את כלל העיבודים שנעשו לכדי "מצב קבוע" שמור בתכנה אשר ניתן יהיה להחיל בכל השיעורים והתמונות לעתיד. שימו לב כי מצב שהתאים בכיתה חשוכה לא יתאים בכיתה עם הרבה שמש על הלוח).

4.9 בינאריזציה – 2 צבעים בלבד

ניתן לבחור מצב שנקרא בינארי – שני צבעים בלבד אשר התמונה תהפוך את הצבעים לשניים שנבחרו, לדוגמא צהוב על גבי שחור. במצב זה נוכל להציג דף שצולם או את הלוח כטקסט בצבע אחד על גבי רקע בצבע נוסף.
במאפיין זה התכנה מחליפה את כל גווני צבעי התמונה לשניים בלבד ועל כל קיים רף אשר קובע מה ישתנה לצבע רקע, ומה לצבע כתב. על כן קיים במאפיין זה גם סליידר אשר יקבע את הרף לשינוי.

במאפיין זה נבחר את הצבעים שאנחנו מעוניינים בהם. וכן נזיז את הסליידר לתמונה מייטבית.
לדוג' במידה ונרצה טקסט צהוב ע"ג שחור נבחר בצבע רקע שחור, צבע כתב צהוב, ונזיז את הסליידר עד לתמונה מיטבית. במידה ובדוגמא התמונה כולה או רובה צהובה נזיז את הסלייד לכיוון שמאל עד אשר נקבל רקע שחור ורק את הטקסט בצהוב. וכן להיפך.

(שינוי מאפיין זה וכן כלל עיבודי התמונה נשמרים ותמונות נוספות שיצולמו לאחר מכן יחילו את הגדרת פילטר זה עליהן. כמו כן ניתן לשמור בכל רגע נתון את כלל העיבודים שנעשו לכדי "מצב קבוע" שמור בתכנה אשר ניתן יהיה להחיל בכל השיעורים והתמונות לעתיד. שימו לב כי מצב שהתאים בכיתה חשוכה לא יתאים בכיתה עם הרבה שמש על הלוח).

5 עיבודי תמונה אוטומטיים :

בתכנה מוגדרים מספר פילטרים אוטומטים לעיבוד התמונות. פילטרים אלו מכילים מספר הגדרות למיטוב התמונה. ניתן להשתמש בפילטרים אלה לצורך נוחות, כמו כן ניתן להגדיר פילטר באופן עצמאי שירשם לרשימת הפילטרים הקיימים.
(פילטר כולל לדוג' בהירות ברמה 10, ניגודיות ברמה 2, וחדות ברמה 8).

5.1 בחירת פילטר אוטומטי

ניתן לבחור פילטר מרשימת הפילטרים הקיימים מתוך – תפריט כללי – עיבודי תמונה אוטומטיים – פילטר שרלוונטי.

5.2 הוספת פילטר אוטומטי

ניתן להוסיף פילטר קבוע לרשימת הפילטרים בתכנה, פילטר זה ירשם לרשימה וניתן יהיה להכיל אותו לאחר מכן בכל שימוש עתידי בתכנה.
הפילטר שיתווסף הינו המצב הנוכחי של העיבודים שבוצעו, זאת אומרת כי אם הבהירות הוגברה בפילטר שיתווסף הבהירות תהיה גבוהה.
ניתן להוסיף פילטר לרשימת הפילטרים הקיימים מתוך – תפריט כללי – עיבודי תמונה אוטומטיים – הוספת פילטר. כמו כן ניתן לעשות זאת על ידי תפריט כללי – עיבודי תמונה – שמירה.

6 פנס לד המצלמה.

פנס – לד המצלמה ניתן להדלקה על ידי המשתמש. הפנס יכול להיות דלוק במספר רמות. ניתן להגיע לכפתורי הפנס על לחיצה בתפריט כללי – עיבודי תמונה- פנס המצלמה. לאחר לחיצה על כפתור זה – יפתח סליידר על גבי התמונה אשר הזזה של הסליידר ימינה ושמאלה משנה את רמת הפנס במצלמה.
(כדי לוודא תקינות המצלמה והפנס, בעת הפעלה ראשונית של התכנה והמצלמה הפנס נדלק ונכבה למשך כ2 שניות. )


47 אפשרויות ייצוא למחשב.

התכנה מאפשרת מספר אפשרויות לייצוא התכנים למחב. בין כך ניתן לייצא את התמונות כקבצים בודדים בפורמט JPEG, ייצוא 'סיכום שיעור' אשר כולל את כל התמונות, ההערות שנכתבו לכל תמונה, וכן פרטי השיעור (תאריך, שם). את סיכום השיעור ניתן לייצא בפורמט PDF, DOCX או OneNote .

7.1 ייצוא תמונה בודדת – JPEG :

כדי לייצא תמונה בודדת אשר צולמה על ידי התכנה, יש להימצא בלשונית התמונה הרלוונטית, ולחיצה עם העכבר לחצן ימני על התמונה, שמור כJPEG. בנוסף ניתן על ידי צירוף המקשים Alt + S
אפשרות נוספת הינה על ידי לחיצה על תפריט כללי – ייצוא – שמירת תמונה בודדת.
לאחר השמירה נתבקש לבחור את מיקום התייקיה לשמירה.

7.2 ייצוא סיכום שיעור למסמך Word – Docx:

ייצוא 'סיכום שיעור' מהתכנה למסמך Word – Docx כולל יצירת מסמך חדש אשר מכיל עמוד נפרד לכל תמונה שצולמה, לצד ההערות והפרטים שנשמרו עם תמונה זאת, בנוסף בעמוד הראשי למסמך נשמר ההערות שנכתבו בשיעור וכן פרטי מידע לשיעור (תאריך, שעה, שם השיעור) .

ייצוא סיכום השיעור מתבצע על ידי לחיצה על תפריט כללי – ייצוא – שמירת סיכום שיעור לWord.

7.3 ייצוא סיכום שיעור למסמך PDF:

ייצוא 'סיכום שיעור' מהתכנה למסמךPDF  כולל יצירת מסמך חדש אשר מכיל עמוד נפרד לכל תמונה שצולמה, לצד ההערות והפרטים שנשמרו עם תמונה זאת, בנוסף בעמוד הראשי למסמך נשמר ההערות שנכתבו בשיעור וכן פרטי מידע לשיעור (תאריך, שעה, שם השיעור) .

ייצוא סיכום השיעור מתבצע על ידי לחיצה על תפריט כללי – ייצוא – שמירת סיכום שיעור לPDF.

8 הגדרות.

בחלון ההגדרות ניתן להגדיר את גודל הפונט, נתיב השמירה לשיעורים, ורזלוציה רצויה לתמונות ולוידאו.

8.1 שינוי גודל הפונט:

ניתן לבצע שינוי כללי לגודל הפונט בתכנה על ידי כניסה לחלון הגדרות מהתפריט הראשי ובחירת גודל פונט מתאים.

 
8.2 שינוי נתיב השמירה:

ניתן לבצע שינוי לנתיב השמירה שמוגדר כברירת מחדל בתכנה על ידי כניסה לחלון הגדרות מהתפריט הראשי ובחירת הנתיב המתאים.


8.3 שינוי רזולוציה:

ניתן לבצע שינוי לרזולוציה הרצויה בתכנה על ידי כניסה לחלון הגדרות מהתפריט הראשי ובחירת הרזולוציה המתאימה.

9 תפריט "צף"

בחלק התחתון של התכנה קיים תפריט "צף" זהו תפריט שעולה ויורד מתחתית חלון התכנה, וזאת כדי למנוע מהתפריט 'לגנוב' מקום במסך. בתפריט זה ניתן לצלם תמונה חדשה, לרענן תמונה נוכחית, וכן סיבוב, חיתוך, עריכת ניגודיות ובהירות. בזמן שאנו בלשונית הוידאו תפריט זה קבוע, ולאחר מעבר לאחת מהלשוניות הנוספות התפריט 'שוקע' לתחתית המסך ומעבר העכבר בתחתית המסך יציג תפריט זה בשנית.

בתפריט זה ניתן לבצע מספר פעולות – צילום תמונה, רענון תמונה, סיבוב, חיתוך, שינוי בהירות, וניגודיות

9.1 צילום תמונה

כפתור צילום תמונה אשר נמצא בתפריט ה"צף" – מבצע צילום תמונה ושמירה לרצף סיכום השיעור, וכן פותח את הלשונית של התמונה שצולמה כעת. צילום תמונה יכול להבצע גם על ידי צירוף המקשים : CTRL + SPACE .

9.2 רענון תמונה

כפתור רענון תמונה אשר נמצא בתפריט ה"צף" – מבצע רענון = החלפה של תמונה המוצגת בלשונית הנוכחית לתמונה חדשה שנלקחת מהמצלמה. רענון תמונה יכול להבצע גם על ידי צירוף המקשים : F5

9.3 סיבוב התמונה

ראה סעיף 4.4 קישור

9.4  חיתוך

ראה סעיף 4.3 קישור

9.5 ניגודיות

ראה סעיף 4.2 קישור

9.6  בהירות

ראה סעיף 4.1 קישור